Preskočiť na hlavný obsah

Naši Wushu Majstri z Bytče majú 4 medaily z Majstrovstiev Slovenska 2024

Medailisti.
Medailisti.

1. júna 2024 sa v športovej hale na Gymnáziu Junácka 8 v Bratislave uskutočnili Majstrovstvá Slovenska vo Wushu. Toto významné športový podujatie, organizované Slovenskou asociáciou čínskeho wushu a Školou čínskeho wushu Bratislava, privítalo účastníkov nielen zo Slovenska, ale aj z Maďarska, Ukrajiny, Poľska a Česka.

Veľkým hrdinom tohto podujatia bol náš bytčiansky klub, ktorý pod vedením trénera Janka Hrankaya dosiahol mimoriadne úspechy. Klub si odniesol impozantný počet medailí: jedna zlatá, dve strieborné a jedna bronzová. Tieto úspechy nie sú len dôkazom vynikajúcich individuálnych výkonov, ale aj silného tímového ducha.

Majstrovstvá vo wushu.
Majstrovstvá vo wushu.

Získanie zlatej medaily na národnej úrovni je významným úspechom pre Bytču a jej športovú komunitu. To, že naši športovci excelujú na tak významných podujatiach, ukazuje, že wushu je u nás viac než len šport – je to vášeň a tradícia, ktorá sa neustále rozvíja.

Celé Bytča môže byť hrdá na tieto výnimočné úspechy, a my s napätím očakávame ďalšie podujatia, kde náš klub bude môcť opäť ukázať svoje umenie a odhodlanie. Gratulujeme všetkým zúčastneným a ďakujeme za ich tvrdú prácu a reprezentáciu našej komunity na Majstrovstvách Slovenska vo Wushu 2024.

Zuzana Žigová

Vyhľadávanie