Preskočiť na hlavný obsah

Objavte klenot Bytče: Rodinný Penzión Royal, kde vášeň pre gastronómiu a história spájajú generácie už takmer 30 rokov

Šéfkuchári reštaurácie.
Šéfkuchári reštaurácie.

V Bytči, v malebnom prostredí Hliníka nad Váhom, nájdete rodinný penzión Royal. Ich rodinu robí špeciálnou práve vášeň pre gastronómiu, ktorá sa prelína cez generácie.

Penzión Royal vznikol v roku 1996 postupnou rekonštrukciou starého gazdovského domu, ktorého história sa píše viac ako 120 rokov. Súčasťou je aj ich vináreň, ktorá si pamätá dokonca už 250 rokov.

Záber starého gazdovského domu.
Záber starého gazdovského domu.

Za kvalitnými domácimi špecialitami ich reštaurácie stojí nielen majiteľ a šéfkuchár Jaroslav, ale aj jeho manželka Monika, ktorí penzión vybudovali takpovediac od základu a vlastnými rukami.

Pohľad z ulice.
Pohľad z ulice.
Záber z kuchyne.
Záber z kuchyne.

Zamestnaní sú tam aj ich dvaja synovia, dcéra či švagriné. A hlavný čašník Miloš v penzióne pracuje už viac ako 16 rokov. (Na fotke má sklonenú hlavu). Títo všetci dodávajú penziónu pravý rodinný duch. 

Tím kuchárov a čašníkov reštaurácie.
Tím kuchárov a čašníkov reštaurácie.

Penzión je umiestnený neďaleko krajského mesta Žilina a splní požiadavky vášnivým turistom, ale môže vás prichýliť aj na pracovných cestách či obchodných stretnutiach v žilinskom regióne. V priateľskej atmosfére si sem chodia ľudia vychutnať rodinné oslavy, večierky či firemné školenia.

Grilované kuriatko.
Grilované kuriatko.

V penzióne je k dispozícii denný bar, reštaurácia, zimná záhrada a historická vináreň s celkovou kapacitou 170 miest. V letných mesiacoch je k dispozícii záhrada – terasa s kapacitou 50 miest. Súčasťou penziónu je uzavreté parkovisko vo dvore.

Okrem denného menu si pochutnáte aj na domácej štrúdli, či zmrzline, ktorú si tiež robia sami. Najnovšie  tam každý týždeň vo štvrtok, piatok sobotu môžete prísť na špeciálne grilovacie menu. Odklik na facebook

Lahôdka z Grill menu.
Lahôdka z Grill menu.

Od mája u nich pracuje aj známy šéfkuchár Miroslav Milučký, ktorý precestoval ako šéfkuchár svet a svojimi skúsenosťami určite prispieva ku kvalite celého kuchárskeho tímu.

Fazuľková polievka.
Fazuľková polievka.

Okrem skvelého jedla je k dispozícii aj pohodlné ubytovanie v desiatich dvojlôžkových izbách, v prípade potreby je možný prístelok. Izby sú priestranné a svojím zariadením spĺňajú náležitosti penziónu s troma hviezdičkami.

Jedna z izieb Penziónu.
Jedna z izieb Penziónu.
Penzión Royal.
Penzión Royal.

Zuzana Žigová

Vyhľadávanie